OMFORM på Rønnebæksholm

forside

Om OMFORM

OMFORM er en udstilling, der sætter fokus på at opleve og sanse det abstrakte rum og udtryk. Den omhandler noget, der på én gang kan opfattes som meget konceptuelt og som rent sanseligt. To modsat rettede tilgange til verden mødes og konkretiseres for publikum. På udstillingen vil man få mulighed for selv at interagere med værkerne og derigennem opleve, hvad det abstrakte rum og udtryk kan gøre ved en.

Udstillingen foregår i 2 rum. I hvert rum udfoldes det abstrakte på en fysisk måde og som en oplevelse for beskueren og en opfordring til at blande sig .

I det første af OMFORM´s rum har Gitte Winther skabt en verden af skulpturelle objekter, som består af podier og tynde malede masonitplader udskåret i organiske former. De er malet med fire farver, hvoraf den ene allerede findes i rummet som farven på den bærende søjlestruktur. Dimensionerne på podierne tager udgangspunkt i cementfundamenterne, som understøtter søjlerne i rummets ene halvdel.

omform-rum-1-bGitte Winther inddrager dele af rummets egenskaber for at pege på betydningen af de rum, vi mennesker færdes i. Podierne fungerer som et interaktivt, abstrakt landskab, hvor de besøgende kan gå rundt om hvert enkelt objekt eller bestemme sig til at opleve det abstrakte rum stående på et af de 12 podier. Måden, man rent fysisk ønsker at opleve og bevæge sig på, står det den enkelte frit for at vælge.

Den verden, som objekterne danner, er skabt af form og farveforløb. De er alle særegne i deres udryk, men bundet sammen som en familie af samme farveholdig, farvens udbredelse på fladen, størrelsen af kassen og arealet af formen på gulvet.

OMFORM´s andet rum indeholder som udgangspunkt fire sæt abstrakte brikker, malet i sammenhæng 120 x 300 cm og skåret ud i forskellige formater; de kan sammensættes i uendelige kombinationer og give et bud på en abstrakt komposition. Hver enkelt besøgende kan vælge at sammensætte disse enten alene eller i en gruppe. Som et puslespil, der aldrig finder sin endelige form. Der er til udstillingen lavet til facebooksiden, hvor de besøgende bud på en abstrakt billed kan se så det dokumenteres for den enkelte og for alle at de er med en udstilling som kontant forandrer sig.

Med udstillingen OMFORM sættes der fokus på, hvordan det abstrakte rum og udtryk påvirker os, men den udfordrer også den gængse opfattelse af abstraktion som noget ukonkret og konceptuelt ved netop at lægge vægt på de sanselige og legende aspekter. OMFORM giver på en legende og interaktiv måde give de besøgende mulighed for på egen krop at opleve, hvad det abstrakte rum og udtryk kan gøre ved dem. Man får muligheden for at tage denne oplevelse og erkendelse med sig og se med nye øjne på de rum, vi færdes i.

http://www.roennebaeksholm.dk/udstillinger/omform

https://facebook.com/OMFORM2013

 

rum-2-eks-1rum-2-wievrum-2-eks-2 

 

Senest opdateret: Fredag, 07. juni 2013 11:14
 
New Show at Galleri Gl. Lejre

 

 

 

For more info www.galleri-gl-lejre.dk

Invitation

Senest opdateret: Mandag, 04. april 2011 11:03
 
New book

 

 

For the comming show "Moment" together with Bianca Maria Barmen at Galleri Gl. Lejre from 9/4 - 29/5-2011

I will be editing a new book.

Hardback - 30 x 30 cm - 96 pages

gw-omslag-til-presseText by Tomas Lagermand Lundme and Trine Ross

Wiew the menu Book to see pages from the book

 

 

 

 

 

 

Price 240 freight incl.

please send me an email if you are interested

Senest opdateret: Mandag, 04. april 2011 09:38
 
Separatudstilling - Vivid Optical Items

Malerier og Papirarbejder

Vært: Galleri flow/Gitte Winther 
 
Dato: 13. juni 2009 fra 13:00 - 15:00
 
Ferniseringen finder sted hos:

Flow galleri ApS
Strandvejen 98
2900 Hellerup


Telefon:  35102211
 
E-mail:   Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.
 
Udstillingen varer til den 11. juli
Åbningstider:
Tirs-fre: 12 -18
lør: 11 -15
se www.flowgalleri.dk